Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na świecie jest coś za darmo?

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym porozmawiać o intrygującym temacie, czy na świecie jest coś za darmo?

Otóż jak się okazuje jeżeli jest się internautą to można znaleźć niesamowite firmy w internecie oferujące wysyłanie listów, dzwonienie, wysyłanie sms-ów za darmo.

Szczerze mówiąc sam byłem ciekawy, czy nie ma żadnych wcisków, otóż po przetestowaniu ów ofert okazuje się że wtyczek, ani haczyków nie ma.

Biorąc pod uwagę ofertę serwisu http://twojlist.pl ,który specjalizuje się wysyłaniem listów zupełnie za darmo, chciałbym oznajmić że to rzeczywiście działa.

Dla testu wysłałem list do swojej mamy, który dotarł w zaledwie 2 tygodnie, jednakże w kopercie oprócz treści listu były też reklamy.

Dlaczego? Ponieważ w ten sposób serwis zarabia pieniądz e na wydatki związane z kosztami wysyłki listu.

Okazuje się, więc że zamiast tradycyjnego listu pisanego pismem pisanym :D Można wysłać list pisany na klawiaturze za pomocą komputera.

Istnieje również serwis w internecie oferujący darmowe SMS-y do wszystkich sieci oraz rozmowy telefoniczne,

ów serwis zwie się http://zajfon.pl i jak się okazuje, ponieważ go skromnie przetestowałem ten projekt rzeczywiście działa.

Można dzwonić za darmo i pisać sms-y, jest tylko jeden warunek, trzeba oglądać reklamy.

No dobrze, w takim razie włączę te reklamy i pójdę coś robić, oj nie,nie!

Firma wymyśliła chwyt marketingowy zmuszający klienta chcącego zadzwonić do kilkania w pewien punkt co pewien czas.

Dlaczego tak się dzieje?

Ponieważ jest to ochrona przed właśnie zostawieniem reklam włączonych, by nabijały minuty, które później możemy wykorzystać na rozmowę,

a poza tym daje to możliwość 50 procentowych szans na to że klient kliknie w reklamę po to by serwis zajfon mógł zarobić pieniądze,

zaiste na ten sam cel co zarabia twojlist.pl, czyli na koszty związane z połączeniem.

Jeżeliby tak dalej wymieniać to można byłoby wziąć pod uwagę fakt że istnieje wiele innych stron,

oferujących wiele innych różnych darmowych rzeczy,

Jeżeli ktoś jest też zainteresowany postawieniem swojej strony, to dlaczegoby nie skorzystać z oferty az.pl, czy 1and1.pl?

Te serwisy oferują darmową domenę ".pl" na rok, ponadto po upłynięciu czasu domeny nie jesteś zobowiązany opłacać,

co oznacza że możesz ją zostawić, wówczas stanie się ona własnością jednego z tych serwisów w którym zakupiłeś domenę.

Jeżeli mogę zapytać, to znacie jeszcze jakieś serwisy oferujące darmowe rzeczy?

I tak na marginesie, czy istnieją jakieś konkursy internetowe i wiarygodne w których można wygrać np. tableta?

Opublikowano

Ulotki na mieście.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Jeżeli ktoś jest też zainteresowany postawieniem swojej strony, to dlaczegoby nie skorzystać z oferty ...1and1.pl?

Te serwisy oferują darmową domenę ".pl" na rok, ponadto po upłynięciu czasu domeny nie jesteś zobowiązany opłacać,

co oznacza że możesz ją zostawić, wówczas stanie się ona własnością jednego z tych serwisów w którym zakupiłeś domenę.

Właśnie to jest super, tylko szkoda, że serwer trzeba zmieniać co miesiąc :x

@topic Lepiej jest dokładnie przeczytać ich regulaminy ;)

1375884335-U390809.png

Blue Member

Opublikowano

Za darmo to mozesz w morde na ulicy dostac :)

Okazuje się że nie, ponieważ żeby dostać wpierdal (w mordę) trzeba mieć komórkę i trzeba mieć szczęście by natrafić na dresa który by ją chciał, w zamian za wpierdal.

A poza tym sprawdziłem metody i opisałem, nie ma tutaj kłamstwa. Chciałem poważnie o tym pogadać.

A więc kochani:

set_hate: 0

i normalnie gadamy ;]

Opublikowano

Nie ma nic za darmo. Jeśli nie pieniądze to coś innego.

Między firmą X dającą usługę klientowi zachodzi wymiana z firmą Y która się reklamuje i to jest tak:

Firma X współpracuje z Firmą Y i wymieniają się- pieniądze za reklamowanie.

Firma X oferuje klientowi usługę w zamian za oglądanie reklam.

Proste! Każdy coś dostaje, ale pieniądze się tak obracają że Firma X i Firma Y "zarabia na tobie", bo zarabia, tylko jest jeden warunek musisz tego chcieć.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Oho kolejny temat z serii poczytaj mi mamo...

Idź blogi robić, a nie zaśmiecasz pogaduszki.

Na świecie nie ma nic za darmo.

Ty postało cię? Pisze bloga to wyzywasz ze mam w pogaduszkach pisać,

A jak piszę pogaduszki to że mam bloga pisać.

Co się dzieje z dzisiejsza młodzieżą...?

Opublikowano

Agresja Emocje Zazdrosc ADHD Patologia a to wszystko wina METINA !!!

Opublikowano

@UP

Sory, u mnie nie ma ostatniej linijki ;/

@Top

W necie nie masz nic za darmo, ani w realnym życiu. Może Ci sie tylko wydawać, że te twoje listy są za darmo, tak naprawde firma która je wysyła inkasuje za to sopre sumy pieniędzy. Firmy reklamujące się na ulotkach też płacą tym co te ulotki wysyłają. A wy tylko pozwalacie im zarabiać. Jesteśmy małymi myszami napędzającymi ten jebany brudny od pieniędzy o chamstwa świat.

Opublikowano

Napiszę to NIESTETY PO ANGIELSKU

What do we have for free?

-Breathe

-Move

-Walk

-Run

-Talk

-Smile

-Lough

-Watch

-Listen

-Touch

-Smell

-Sleep

-Taste

-Read

-Write

-Learn

<3 Człowiek żyjący rzeczami za które trzeba płacić nie zna życia <3.

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

No to mam dla was plik conig.cfg który macie sobie do łba wbić piszą c w tym temacie :D

set_adhd= 0

set_emotion= 0

set_metin= 0

set_hate= 0

set_brain= 1

Chyba w tym momencie to Ty powinienieś sobie odpocząć od komputera ... Mieliśmy przecież bardzo poważnie porozmawiać na ten temat, ale Ty sam jako autor nie potrafisz zachować powagi.

Kocham mame

Opublikowano

Jest odpowiednia zakładka na forum specjalnie dla blogów inteligencie. Teraz GTFU ze swoimi nędznymi wywodami.

Żebyś nie szukał:

http://www.mpcforum.pl/blogs/

Weteran
Opublikowano

Zależy jak rozumiemy słowa "za darmo".. Za darmo, czyli bez jakiegokolwiek naszego zaangażowania, nawet tego, w którym oglądamy reklamy.. Lub za darmo, czyli, że nie musimy płacić pieniędzmi.

Według mnie niema nic za darmo, zawsze jest jakiś haczyk : >

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Nie ma nic za darmo jeśli chodzi majątek..za darmo masz to z czym się urodziłeś (chociaż też nie zawsze..). Mpcforum masz za darmo to się ciesz. xD Z tymi reklamami to jest tak, że Ty niby zarabiasz (np. na przeczytamwszystkich jak byłem mały to się bawiłem 2 tygodnie=doładowanie za 5zł :O) ale tak naprawdę za te reklamy (inne strony) w które klikasz zarabia ten serwis od tamtych, za darmo by Ci nic nie dawał bo z czego..ulotkę dostaniesz z kauflandu co tydzień za darmo też, na poczcie i u dentysty też są, tylko inne. Jest jeszcze taka gra, gangsters, za bycie top10 w rankingu masz jakieś tam rzeczy...Za darmo masz powietrze, którym oddychasz (póki co..) i może jeszcze kilka uniwersalnych rzeczy.

Opublikowano

Pełno jest rzeczy za darmo choćby weekendy z orange, plakat od frugo można było dostać, smycz, antywirus na rok za free od AVG.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...